Om GO-69

GO-69 är en av Sveriges äldsta aktiva klubbar som håller på med Slotracing.

GO-69 är en förkortning av "GOTHENBURG 1969" som är platsen och året då klubben bildades.

Klubben hade då redan funnits ett par år under namnet "Team Tequila". 1969 tog emellertid Svenska Bilsportförbundet upp slotracing på programmet och namnet "Team Tequila" ansågs inte passande.

Från början hade GO-69 en 4-spårs bana på vinden till Burås fritidsgård. Den byggdes 1968 och fanns kvar till 1972. Det året flyttades verksamheten till Smycketorget i Västra Frölunda och en större bana med 8 spår och 40 meters längd.

1974 var det dags för nästa steg. GO-69 skulle arrangera sin första EM tävling och den numera världsberömde banbyggaren Hasse Nilsson byggde sin först "King"-bana.

Under denna perioden var GO-69 även med och arrangerade den allra första VM-tävlingen i slotracing. Den avhölls 1978 mitt i köpcentrat "Nordstan" i Göteborg.

1979 var det dags att flytta igen och GO-69 inledde ett mångårigt samarbete med Mölndals Motorklubb. Verksamheten bedrevs på klubbens bana i Rävekärrsskolan i Mölndal. Den banan fanns kvar ända till 1993 då det blev en ny lokal och en ny bana.

Denna gång gick flyttlasset till ett parkeringsdäck i Lövgärdet. I och med en ombyggnad 1997 togs en våning av byggnaden bort och så var vi utan bana igen.

MMK beslöt att upphöra med sin slotracingverksamhet och GO-69 flyttade österut till Partille där man startade ett samarbete med MHF-U som drev en bana där. Den befintliga banan, en "King-track" byggd i början på 90-talet, hade blivit tämligen sliten med åren. Den såldes till Danmark och vår nuvarande bana projekterades och byggdes våren 2000.

Sommaren 2009, strax efter klubbens 40-årsjubileum, renoverade vi banan. Vi bytte braid, breddade vissa kurvor och rätade upp rakan.

Varje onsdag under race-säsongen träffas vi i klubblokalen och kör och umgås.


Nyheter, diskussioner och en massa bilder hittar du på vår Facebook-sida: www.facebook.com/go69.slot

Följ oss på Facebook